top of page

Hoe werken wij?


Stukadoor Joey Deeming legt uit

Als stukadoor ben ik gespecialiseerd in het gladmaken van muren en plafonds. Hierbij gebruik ik een aantal specifieke materialen en technieken om een gladde, egale afwerking te creëren.

Om te beginnen maak ik gebruik van een primer om ervoor te zorgen dat het nieuwe stucwerk goed hecht op de muur of het plafond. Dit is een belangrijke stap omdat het helpt om te voorkomen dat het stucwerk later loslaat.


Vervolgens maak ik gebruik van stucmateriaal, zoals gips of kalkmortel, om het stucwerk aan te brengen. Dit doe ik met behulp van een stukadoorskrabber of stukadoorspuit, afhankelijk van het type stucwerk en het gewenste eindresultaat. Deze gereedschappen helpen om het stucwerk glad te krijgen en te verdelen over het oppervlak.

Tijdens het droogproces kan ik eventuele oneffenheden bijwerken door middel van bijvoorbeeld kleine stukjes stucwerk aan te brengen of te verwijderen. Uiteindelijk breng ik een laatste laag aan om de muur of het plafond een mooie, gladde afwerking te geven.


Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden met behulp van een fijnkorrelige schuurpapier of een fijnkorrelige stucspaan.


Het is belangrijk om een professionele stukadoor in te huren voor je stucwerkproject, omdat dit een belangrijk onderdeel is van de afwerking van je huis. Een goede stukadoor heeft ervaring met het werken met verschillende materialen en technieken en kan je helpen om een prachtig eindresultaat te bereiken.

bottom of page