top of page

Professioneel tegels laten zetten

Construction Management

Tegels laten zetten door de Wandartiest

Het uitvoeren van tegelwerk in bijvoorbeeld een badkamer, is een belangrijk onderdeel van renoveren of bouwen. Hiervoor moeten de juiste materialen en technieken worden gebruikt om te zorgen dat het tegelwerk stevig en duurzaam is en er goed uit ziet.

Voor het tegelwerk kunnen we vloeren, muren en andere oppervlakken betegelen. We werken met verschillende soorten tegels, zoals keramiek, natuursteen en porselein, afhankelijk van wat het beste bij jouw project past. Onze tegelzetters hebben het vak geleerd en kunnen prachtige en duurzame tegelwerk leveren.

Een vakman van de Wandartiest kiest de juiste tegels. Welke tegels geschikt zijn, hangt af van verschillende factoren, zoals: de grootte van de ruimte, je persoonlijke stijl en de functionaliteit van de ruimte. Als de tegelzetter je helpt bij het kiezen van de tegels, dan zal hij bijvoorbeeld overwegen of de tegels gemakkelijk moeten zijn te onderhouden en of er tegels moeten worden gebruikt die resistent zijn tegen vocht en schimmel.

Voorbereiding is belangrijk

Een ander belangrijk punt waar onze vakman op let bij het uitvoeren van tegelwerk in bijvoorbeeld een badkamer, is het voorbereiden van de ondergrond. Dit is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de tegels goed blijven zitten en niet loskomen. De tegelzetter controleert of de ondergrond schoon, droog en vlak is, voordat de tegels worden gelegd. Als de ondergrond niet vlak is, kan dit leiden tot oneffenheden in het tegelwerk.

De tegelzetter zal vervolgens de juiste lijm en voegmiddelen kiezen voor het leggen van tegels. De lijm moet geschikt zijn voor het type tegels dat je gebruikt en voldoende sterk zijn om de tegels stevig op hun plaats te houden. Het voegmiddel moet ook geschikt zijn voor het type tegels dat je gebruikt en moet goed hechten aan de lijm en de tegels.

Werken met niveaus laat je aan de vakman over

Tot slot is het belangrijk om goed te werken met afmetingen en niveaus bij het leggen van tegels. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat het tegelwerk er netjes en strak uitziet. Bij het werken met afmetingen is het bijvoorbeeld belangrijk om ervoor te zorgen dat de tegels op de juiste afstand van elkaar worden gelegd en dat ze op de juiste hoogte worden gelegd.

Bij het werken met niveaus zal onze vakman zorgen dat het tegelwerk op hetzelfde niveau ligt als de omliggende oppervlakken, zoals de vloer en de wanden. Dit doet hij door het gebruik van een waterpas en nivelleergereedschap.


Kies de tegelzetter van de Wandartiest

De tegelzetter van de Wandartiest neemt deze belangrijke punten in acht bij het professioneel uitvoeren van tegelwerk. Bijvoorbeeld in je badkamer, zal het resultaat er professioneel en mooi uitzien.

Door te kiezen voor de vakman, zorg je ervoor dat het tegelwerk en de voegen daarnaast stevig en duurzaam blijven zitten. Het is verstandig om de Wandartiest in te huren om het tegelwerk te leggen, zodat je zeker weet dat het goed wordt uitgevoerd.

Al ons werk wordt gedaan met aandacht voor detail en kwaliteit. We nemen de tijd om alles precies goed te doen en zorgen ervoor dat je tevreden bent met het eindresultaat. Als je vragen hebt over tegelwerk, stucwerk, timmerwerk en afbouw, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder.

bottom of page