top of page

Timmerwerk laten uitvoeren

Het uitvoeren van timmerwerk is een belangrijk onderdeel van bouw- en renovatieprojecten

Als vakmannen gebruiken wij de juiste materialen en technieken die ervoor zorgen dat het timmerwerk stevig en duurzaam is en er goed uitziet. We geven ieder project waar we aan werken de persoonlijke aandacht die het verdient. We werken zij aan zij met onze klanten om hun ideeën goed te begrijpen en hun bedenkingen te bespreken, maar ook houden we ons aan het vooraf afgesproken budget.

Buildings Close Together

Laat timmerwerk uitvoeren door vakmannen

De door ons gekozen materialen hangen af van verschillende factoren, zoals het doel van het timmerwerk, de locatie waar het wordt geplaatst en de beschikbare ruimte.

Duurzaamheid speelt bij de materiaalkeuze een steeds belangrijkere rol. Er is veel kennis nodig om hierin de juiste keuzes te maken. Je moet bijvoorbeeld weten of je materialen wilt die gemakkelijk te onderhouden zijn en of deze materialen resistent zijn tegen vocht en weersinvloeden. 

Voorkom onstabiel timmerwerk

Een ander belangrijk punt waar we op letten bij het uitvoeren van timmerwerk, is het voorbereiden van de ondergrond. Dit is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het timmerwerk stevig en stabiel is en niet afbrokkelt of verzakt. De ondergrond moet voldoende schoon, droog en stevig zijn, voordat het timmerwerk wordt geplaatst. Als de ondergrond niet stevig is, kan dit leiden tot onstabiel timmerwerk.

De lijmen moeten geschikt zijn voor het type materialen dat je gebruikt en voldoende sterk zijn om het timmerwerk stevig op zijn plaats te houden. De bevestigingsmiddelen moeten ook geschikt zijn voor het type materialen dat je gebruikt en moeten goed hechten aan de lijm en het timmerwerk.

Ervaring is noodzakelijk

Er is veel ervaring nodig om goed te werken met afmetingen en niveaus bij het plaatsen van timmerwerk. Wij zorgen ervoor dat het timmerwerk er netjes en strak uitziet. Bij het werken met afmetingen zorgen onze vakmannen dat het timmerwerk op de juiste afstand van andere oppervlakken wordt geplaatst en dat het op de juiste hoogte is.

Het timmerwerk moet op hetzelfde niveau liggen als de omliggende oppervlakken, zoals de vloer en de wanden. Daar zorgen onze vakmannen voor door onder andere een waterpas, maar ook door nivelleergereedschap te gebruiken.

Professioneel resultaat met de Wandartiest

Het resultaat zal er professioneel en mooi uitzien, want een vakman zal al deze punten in acht nemen en ervoor zorgen dat het timmerwerk stevig en duurzaam is en er goed uitziet. Wees verstandig en schakel de Wandartiest in om het timmerwerk en de volledige afbouw voor je project uit te voeren, zodat je zeker weet dat het goed wordt gedaan.

bottom of page